Technikai védelem/
távfelügyelet

cyber-security-3400657_1280
unnamed

Behatolásjelző rendszerek:

Napjaink vagyonvédelmi megoldásaiban a leggyakrabban riasztórendszerekkel találkozhatunk.  A vagyon és személyvédelem nélkülözhetetlen részévé vált rendszerek széles palettáját találhatjuk a piacon. Cégünk elkötelezett híve a magas színvonalú, kitűnő ár-érték arányú, és nem utolsó sorban felhasználóbarát behatolásjelző rendszerek forgalmazásának és telepítésének. Széles termékpalettánknak köszönhetően bármely igényt ki tudunk elégíteni, kezdve az alacsony költségű magán-rendszerektől, a vállalati, ipari létesítmények komplex védelméig. A telepített riasztórendszerek maximális hatékonysága érdekében 24 órás távfelügyelettel, éjjel-nappal hívható technikai segélyvonallal, valamint magasan kvalifikált technikus gárdával állunk ügyfeleink szolgálatára.

Az elektronikus jelzőrendszerek felépítését tekintve megkülönböztethetünk vezetékes, vezeték nélküli és hibrid rendszereket. Legyen szó új rendszer telepítéséről, bővítésről vagy korszerűsítésről, az általunk forgalmazott és telepített rendszerekkel minden technikai igényt ki tudunk elégíteni. A beépítésre kínált rendszerek minden részegysége MABISZ minősítéssel rendelkezik. Folyamatos karbantartásokkal és technikai szaktanácsadással biztosítjuk ügyfeleinknek a zavartalan üzemeltetést. A riasztórendszerekhez kapcsolódóan távfelügyeleti szolgálatot is üzemeltetünk, mellyel számos ügyfelünk biztonságát szavatoljuk. A biztonságon túl a technikai felügyeletnek köszönhetően bármely jellegű meghibásodás vagy üzemzavar esetén azonnal megkezdhetjük a hiba elhárítását. Az általunk telepített rendszerek utóéletére ugyanolyan hangsúlyt fektetünk, mint azok telepítésére. Célunk, hogy továbbra is kedvező árakkal és magas szakmai színvonallal álljunk ügyfeleink szolgálatába.


Technikai védelem

A behatolásjelző rendszerek kivitelezése a helyszíni felméréssel kezdődik. A bejárás során az ügyfél ismerteti a rendszerrel kapcsolatos elvárásait, melyet technikus kollégánk a szakmai szempontokat figyelembe véve egységes, és a kívánt biztonsági szintet maximálisan kielégítő komplex rendszerben körvonalaz. A következő fázisban árajánlatot készítünk a kivitelezésre vonatkozóan. Az árajánlat tartalmazza a beépítendő eszközök típusát és műszaki paramétereit. A telepítés pontos idejét és körülményeit az ügyféllel kötött vállalkozási szerződés határozza meg. A kész rendszer műszaki átadását az ügyfél teljes körű oktatása és a szükséges rendszer-dokumentumok átadása előzi meg. Az üzemeltetés során ügyfeleink számára technikai, illetve kezelési problémákkal kapcsolatban folyamatos elérhetőséget biztosítunk.

A gyengeáramú rendszerek területén egyre nagyobb teret hódítanak a zártláncú video-megfigyelő rendszerek. A mai technológiák és eszközök lehetővé tették a mindenki számára elérhető konstrukciók kialakítását. A video rendszerek alkalmasak önállóan, vagy az őrszolgálatok munkáját segítve lokalizálni és rögzíteni minden olyan eseményt, mely a későbbi vizsgálatok és ellenőrzések során perdöntő bizonyítékként szolgálhat. A video-megfigyelő rendszerek alkalmazásával nagymértékben növelhető az élőerős őrzés hatékonysága, de ne feledkezzünk meg a munkavédelmi, munka-technológiai és az egyéb olyan alkalmazásokról sem, ahol szükséges egy adott terület kamerás megfigyelése és az ott történtek rögzítése. A ma már bárhol rendelkezésre álló Internet és a dinamikusan fejlődő számítástechnikai eszközök világában, az általunk telepített video rendszerek távoli monitorozása és menedzselése alap kritériumnak számít.

A technikai vagyonvédelem részeként és gyakran elengedhetetlen kiegészítéseként is szükséges lehet más, elektronikus jelző, vagy ellenőrző rendszerek kiépítésére. Cégünk, működése során nagy tapasztalatot szerzett beléptető rendszerek, 100V-os hangosítási rendszerek, kaputelefon rendszerek, valamint tűzjelző rendszerek telepítésében is. A forgalmazott eszközök használatával épület-felügyeleti rendszerek és a megbízó által kért egyedi jelző és ellenőrző rendszerek is kivitelezhetőek.

Betörés esetén a helyi riasztás mellett, a riasztóközpont betörés-jelzést továbbít a felügyeleti központba. A beérkező jelzésből azonnal látható a riasztást kiváltó érzékelő típusa és elhelyezkedése. A diszpécser azonnal értesíti a megbízót, illetve az általa megadott személyeket, valamint szerződés szerint, a kivonuló szolgálatot és a megbízót. Így nagymértékben nő a riasztás hatékonysága. Természetesen nincs helyhez kötve a behatolásjelző és a távfelügyeleti szolgálat, ezért az egész országra kiterjedően tudjuk fogadni a beérkező jelzéseket.

Pánikjelzésnél, a helyi hangos riasztás megkerülésével érkeznek a jelzések diszpécserszolgálathoz. Ez a riasztási forma a védett helyiségben tartózkodók személyvédelmét szolgálja. Fenyegetés, vagy a közvetlen veszélyeztetettség gyors intézkedést kíván, ezért a támadásjelzés lokalizálása után azonnal riasztjuk a helyileg illetékes rendőrhatóságot, vagy kivonuló szolgálatot.

A riasztóközpont által küldött üzenet programozható orvosi segélykérésre, rendőrség riasztására, illetve bármilyen, a megrendelő által megadott esemény közlésére.

Nyitás – zárás riportok segítségével pontosan és a felhasználókra lebontva nyomon követhető:

  • a rendszer élesítése és hatástalanítása (nap, óra, perc, felhasználó)
  • a nyitvatartási idő pontos betartása (később nyitottak, előbb zártak)
  • kódokkal történő visszaélési kísérletek (munkaidő utáni nyitások)

Szolgáltatásunk része a teljes vagyonvédelmi rendszer átfogó és állandó műszaki felügyelete. A központ jelzést küld minden műszaki hibáról, ami a jelzőrendszer biztonságos működését veszélyezteti (220V hiba, akkumulátor hiba, sziréna hiba, vezetékezés hiba stb.), így a távfelügyeleti szolgálat a legrövidebb időn belül értesítheti a karbantartó személyzetet.

Az ORFK állásfoglalása alapján a rendőrkapitányságok, vagyonvédelmi felügyeletet ellátó cégektől rendőrségi beavatkozásra történő felkérést, csak indokolt estben fogadnak el. Mivel egy diszpécser sem tudja megítélni a beérkező riasztásjelzés pontos okát (téves riasztás, műszaki hiba, kezelési hiba, tényleges betörésriasztás), ezért a video-távfelügyelet igénybevételével pontos helyzetképet kaphat a riasztott objektumról. A video rendszer használatával kizárhatóak a téves riasztásból adódó indokolatlan értesítési folyamatok, valamint tényleges behatoláskor azonnali rendőrségi beavatkozás eszközölhető. 
A video-távfelügyelet nem csak a hatósági értesítés elbírálásában segít. Video-szervereink alkalmasak távoli felvételmentésre és archiválásra is.
Betörés esetén a diszpécsernek lehetősége van a látott képek, – saját gépen történő mentésére, ezáltal kiküszöbölhető az ügyfél video rögzítőét ért rongálás, vagy eltulajdonítás okozta adatvesztés. 

Napjainkban egyre elterjedtebb védelmi koncepció a biztonsági szolgálat nélküli telephely felügyelet. Speciálisan erre a technikai megoldásra fejlesztett kamerainkkal, élőerő bevonása nélkül tudunk folyamatos vagy időszakos telephely védelmet kialakítani.

Scroll to Top