Akik a céget alkotják – Derczó Zoltán – Az új Projektvezető

Derczó Zoltán

– Zoli, köszönöm, hogy elfogadtad a meghívást erre az interjúra. Vezetői beosztásban vagy itt a cégnél, kérlek áruld el, hogy milyen szakmai múlttal rendelkezel?

Köszönöm a meghívást! A kérdésedre válaszolva elmondhatom, hogy életem jelentős részét a rendőrség kötelékében töltöttem. Több, mint 21 évet szolgáltam hivatásosként és 2 év volt, amit rendőr tanulóként töltöttem még anno 2001-től. Elmondhatom, hogy eddigi életem több, mint felét a rendőrségnél szolgáltam. Az utcán kezdtem, mint ellenőrző járőr, majd balesethelyszínelő, balesetvizsgáló voltam és 2009-től különböző vezetői beosztásokat töltöttem be, így közlekedésrendészeti, határrendészeti, mobil ellenőrzés csoport vezetői és bűnügyi osztályvezetői beosztásokban dolgoztam. Több közép- és mestervezetői tréninget is elvégeztem, illetve különböző speciális tanfolyamokat is abszolváltam.

Idén úgy éreztem, hogy váltanom kell és az alezredesi vállapot letéve kerültem a céghez, amely jó döntésnek bizonyult.

– Ez igen. És mit jelent a jelenlegi munkaköröd? Elég bonyolultnak tűnik, mik a feladataid projektvezetőként?

Úgy gondolom, elődömtől stabil alapokat és megfelelő tájékoztatást kaptam a feladataim ellátásához. A munka sokrétű, bizonyos tekintetben hasonló ahhoz, amit a rendőrségnél végeztem. Jelenleg projektvezetőként tevékenykedem, több kórház őrzés-védelméért felelek az ott szolgálatot teljesítő szolgálatvezetőkkel és vagyonőrökkel egyetemben. Részt veszek különböző szervezési, tervezési feladatokban. Feladataim közé tartozik a vagyonőrök toborzása, ruházatuknak biztosítása, megfelelő okmányokkal történő ellátása, oktatási feladatok végrehajtása és kapcsolattartás a szolgálatvezetőkkel, megbízókkal. Természetesen ellenőrzési feladatokat is végrehajtok. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a cégnél OSM rendszer segítségével ellenőrzünk és ez megkönnyíti a munkámat. Ennek során az ellenőrzés alá vont vagyonőrt nem tartom fel sokáig. Az ellenőrzés dokumentálása is digitálisan történik egy érintőképernyős felületen, amely percek alatt elvégezhető.

– Elhivatottságot látok rajtad, na meg azt is, hogy atléta alkat vagy. Mit sportolsz?

Több éve rendszeresen futok. Tagja vagyok a Pápai Futók közösségének, illetve a Runforce Pápa csapatának alapítójakjént, csapatkapitányaként tevékenykedem. Legfrissebb eredményünk, hogy május 03-án az Ultrabalaton tókerülő versenyen csapatommal 4. helyezést sikerült elérnünk. Külön edzésterv alapján futok, igyekszem heti 4 alkalommal, különböző távokat. Mivel elég elfoglalt ember vagyok, így többnyire a hajnali órákban teljesítem az edzőm által kiírt távokat.

– Most 43 éves vagy, hol lesz Derczó Zoltán 10 év múlva?

Nagyon jó a kérdés! Jelenleg szoknom kell a „civil” légkört, de úgy érzem ez menni fog, jól érzem itt magam. A Pannóniánál megtaláltam azt, amit kerestem. Családias a légkör, úgy érzem sikerült beilleszkednem és az új munkatársaim befogadtak. Nem vagyok az, aki lólépésben váltogatja a munkahelyeit, így hosszú távra tervezek. Bár ha nyerek a lottón, az felülírhatja ezt a gondolatom 🙂 A viccet félretéve, adós vagyok magamnak még 5 államvizsgával a győri Széchenyi István Egyetem jogász szakán. Különösebb tervem a jogi doktori címmel nincs, ez a bakancslistámon egy állomás.

– Mikor a Pannóniától hazamész a nap végén, mit szoktál csinálni, hogyan pihened ki az itteni munkát?

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor az itteni szellemi munkát fizikai munkával pihenem ki. Van egy saját vállalkozásom, gépi földmunkával is foglalkozom. Amennyiben szükséges, magam is beülök a markolómba és azzal dolgozom.
Természetesen a családra is jut idő, igyekszem megtalálni az összhangot a család és a munka között. Itt élek Pápán, 3 kamaszodó fiú gyermek édesapja vagyok, így akad program 🙂 Szívesen kirándulunk a barátainkkal, illetve a jó idő beköszöntével összejárunk egymáshoz kerti partikra, ahol valaki mindig bevállalja a sütés-főzést.

Megosztom ezt a cikket

További cikkek

éve a vagyonvédelmi piacon
0 +
településen vagyunk jelen​
0 +
objektum egyidejű védelme
0 +
munkavállalónkkal szolgáltatunk
0 +
négyzetméter területet védünk​
0 +
Scroll to Top